Sednica Skupštine grada zakazana za Četvrtak, 21. Decembar

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao je za četvrtak, 21. decembar, 43. sednicu Skupštine Grada Beograda na čijem dnevnom redu će, između ostalog, biti Odluka o budžetu grada za 2018. godinu.

Pred odbornicima su i Predlog odluke o obimu sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i utvrđivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno gradskim opštinama u 2018. godini,

Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o finansiranju programa, projekata i aktivnosti korisnika sredstava budžeta grada u 2018. i 2019. godini, kao i o finansiranju programa i projekata direktnih i indirektnih korisnika sredstava budžeta Grada Beograda u 2019. i 2020. godini.

Odbornici će raspravljati i o izmeni Odluke o visini stope poreza na imovinu i izmenama i dopunama Odluke o naknadi za zaštitu i unapređivanje životne sredine na teritoriji grada Beograda, a na dnevnom redu je i nekoliko planova i izrade planova detaljne regulacije od važnosti za život građana Beograda.

Pred odbornicima su i Predlog odluke o uspostavljanju saradnje između Grada Beograda i Grada Sarajeva, Predlog programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2018. godinu, kao i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o promeni odluke o osnivanju javnog preduzeća za građevinsko zemljište i izgradnju.

Gradski parlament će raspravljati i o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava zgrade, Predlogu odluke o izmenama i dopunama Odluke o oglašavanju na teritoriji grada Beograda, kao i Predlogu odluke o načinu, uslovima i kriterijumima za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za podršku razvoja preduzetništva.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izmenama Odluke o mreži osnovnih škola u Beogradu, Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite, kao i Predlog odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga.

Predlozi odluka o promeni osnivačkih akata „Prihvatilišta za odrasla i stara lica” i Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu takođe se nalaze pred gradskim odbornicima, kao i Predlog rešenja o ulaganju nepokretnosti u svojini Grada Beograda u osnovni kapital JKP „Beogradski vododvod i kanalizacija”.

Be the first to comment

Ostavite komentar