Radoičić: Neću se predati, nemam veze sa ubistvom Ivanovića!

“Nisam bio najbliži prijatelj sa Oliverom Ivanovićem, ali nisam ubica i nikakve veze sa njegovim ubistvom nemam”, naveo je Radoičić, prenosi SIA.

Kontroverzni potpredsednik Vučićeve tzv. Srpske liste Milan Radoičić obratio se saopštenjem javnosti povodom spekulacija gde se nalazi i objavio snimak sigurnosnih kamera na kojima se vide pripadnici ROSU kako ulaze u njegovu zgradu u ranim jutarnjim satima, prenosi Srpska informativna agencija.

Milan Radoičić navodi da je „poslednji zlikovački upad nazovi policije, a zapravo privatne garde ozloglašenih albanskih terorista u severnu Kosovsku Mitrovicu, bio pokazna vežba i pretnja svakome Srbinu koji reši da brani svoje dostojanstvo i pravo na život“.

„Došli su kod mene u stan, gde živim sa ženom i malom decom, sa armijom do zuba naoružanih ljudi, sa samo jednim ciljem – da me ubiju. I za to sam dobio jasne dokaze“, navodi Radoičić u saopštenju.

Kako prenosi SIA, on je dodao da se neće predati.

„Neću im se predati, jer ne želim da budem iskorišćen kao preparirana lutka za pokazivanje onima koji vode specijalni rat protiv Srbije i srpskog naroda ili instrument u zataškavanju nečijeg gnusnog i zločinačkog napada na jednog od srpskih političkih lidera Olivera Ivanovića, posebno zato što oni nisu došli da me odvedu živog“, navodi se u saopštenju Radoičića.

Prema njegovim rečima, Priština želi da ga ukloni zato što znaju da je sa njegovim prijateljima i braćom jedan od retkih koji je spreman da im se suprotstavi u njihovoj nameri da zgaze i osvoje sever Kosova i Metohije i pokore srpski narod, prenosi RTS.

„Smeta im otpor koji pružamo na severu KiM, ali neće me naterati da napustim pokrajinu. A na poziv svoje države Srbije da dam bilo kakav iskaz uvek sam spreman da se odazovem, kao što sam spreman i za nju da se borim. Za svoj narod, svoju porodicu i svoju zemlju sam spreman sve da podnesem, ali nisam i neću da prihvatim da me blate i optužuju oni koje su za to platili Amerikanci i Britanci“, rekao je Radoičić.

Kako dodaje, divljačka demonstracije sile, koja, nije bila nimalo impresivna, bila je poslednji čin u pokušaju kriminalizovanja čitavog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i pokušaj da se svaki otpor Srba anticivilizacijskom delovanju Prištine otupi i diskredituje.

„Moja sudbina oklevetanog i progonjenog čoveka je danas sudbina svakog Srbina na Kosovu i Metohiji, jer svi zajedno se u ovim teškim trenucima borimo za kolektivni opstanak srpskog naroda na prostorima na kojima mnogi žele da nas ne bude, i ovim saopštenjem obraćam se pre svega svojim sugrađanima i sunarodnicima na Kosovu i Metohiji“, istakao je Radoičić.

Prema navodima SIA, Radoičić je saopštio je da nije uplašen, kao što ni, kako kaže, ni njegovi sugrađani ne treba da budu uplašeni, jer Srbija je ozbiljna država, i preduzeće najmudrije, najodlučnije i najodgovornije poteze kako bi sačuvala svoj narod na Kosovu i Metohiji.

„Ako se Srbi na Kosovu i Metohiji pitaju gde sam, reći ću im samo da sam blizu, i da čekam i posmatram, jer nikome od nas nema uzmicanja, a pobeda će na kraju, bez ikakve sumnje, biti naša. Jer odavde, sa KiM, nema nazad“, zaključio je Radoičić.

Izvor: SIA

Ostavite komentar

Translate »
%d bloggers like this: