Predsedništvo VP: Jednoglasno za Vojvođanski front

Predsedništvo Vojvođanske partije jednoglasno je usvojilo odluku o formiranju Vojvođanskog fronta i ovlastilo predsednika VP Aleksandra Odžića da nastavi razgovore sa vojvođanskim strankama, organizacijama i pojedincima koji su spremni da se aktivno uključe u rad budućeg političkog saveza na nivou Vojvodine u svrhu zajedničkog delovanja i realizacije ciljeva svih onih snaga kojima je Vojvodina na prvom mestu.

Članovi predsedništva VP na sednici koja je održana u Zrenjaninu, usvojili su odluku o održavanju izborne Skupštine Vojvođanske partije na kojoj će se birati novo stranačko rukovodstvo i politički savet VP.

Na sednici predsedništva usvojena je i odluka o novoj stranačkoj zastavi koja će Vojvođansku partiju, uz sve dosadašnje simbole, predstavljati u zemlji i inostranstvu.

Sve grubljim i intezivnijim napadima, organizovanom delovanju na omalovažavanju, pljačkanju i zatiranju Vojvodine od strane aktuelnog režima mora se stati na put. Više je nego očigledno da srbijanske političke elite na Vojvodinu gledaju samo onoliko koliko im je potrebno vojvođanskih para i glasova, što se u prethodne tri decenije na najgori mogući način negativno odrazilo na sveukupan život građanki i građana Vojvodine.

Smatramo da je jedan od poslednjih momenata kada će se Vojvodina konsolidovati, ujediniti i povratiti nasilno oduzeti politički, ekonomski i svaki drugi subjektivitet kao preduslov za normalizaciju života svih njenih građana.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar