Počela sa radom RINA, prva Regionalna informativna novinska agencija

Agenciju je osnovao Glas zapadne Srbije, ali od 2019. godine poslovaće kao posebno preduzeće. RINA će svim nacionalnim i lokalnim medijima biti na raspolaganju a svi registrovani korisnici moći će do Nove godine besplatno koristiti sve medijske sadržaje.

,,Кorisnicima nudimo video i foto usluge ali ono što nas čini posebnim je što registrovanim korisnicima garantujemo da ih niko ne može tužiti za fotografije po osnovu zakona o autorskim i srodnim pravima (materijalnu i nematerijalnu štetu) što je danas ogroman problem medijima koji svakodnevno dobijaju tužbe od kojekakvih lovaca na autorska dela. Dakle, bezbedni su jer su fotografije isključivo naše i ustupamo ih na korišćenje svim medijima. Siguran sam da ćemo region zapadne Srbije na taj način učiniti dostupnijim nego ikada a pratićemo sve, od funkcionisanja lokalnih samouprava, privrede, politike, kulture i sporta. Кada kažem region to podrazumeva područje od Ljiga do Ljubovije, pa do granice sa Crnom Gorom. U planu je da uključimo Кraljevo, Rašku i Novi Pazar gde smo u potrazi za pouzdanim saradnicima. Zbog toga pozivam sve medije i medijske poslenike da se registruju i siguran sam da će ta saradnja biti uspešna, a verujem i dugotrajna”, kazao je za Glas zapadne Srbije Ivan Nikolić urednik agencije.

Vesti, fotografije i video zapise za agenciju RINA pripremaće urednici i najbolji novinari i snimatelji Glasa zapadne Srbije sa saradnicima iz nekoliko gradova, na čelu sa vlasnikom Gvozdenom Nikolićem.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar