POBEGAO: Vučić eskivirao Trajkovića i neugodna pitanja!

Jedan od lidera kosovskih Srba Momčilo Trajković iz Srpskog nacionalnog foruma je uputio otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pošto nije došlo do njihovog susreta iako je, kako tvrdi, bilo dogovoreno da se razgovor organizuje u Subotu, prilikom boravka predsednika Srbije u Gračanici

„Pozvali ste me juče telefonom u ranim jutarnjim satima i tom prilikom na Vaš predlog dogovorili smo se da se naš razgovor organizuje juče između 16 i 18 sati. Po dogovoru, sa svojim saradnicima, čekao sam od 15 do 22 sata (7 sati) na Vaš ili poziv Vaših saradnika, kako bih saznao odgovor o sudbini našeg, od Vas zakazanog razgovora. Nažalost, niti Vi niti vaši saradnici, niste me udostojili odgovora“, trvdi Trajković.

Međutim, iz Predsedništva Srbije stiglo je saopštenje u kome se navodi da će do sastanka doći u utorak, 30. januara, kao i da je došlo do propusta u organizaciji tokom boravka Vučića na Kosovu.

On u otvorenom pismu kaže da je odgovor, ipak, delimično dobio prateći direktan prenos.

„U kome ste u jednom momentu rekli da kad završite sa građanima, treba da se vidi sa nekima koji Vas napadaju, stalno kritikuju i smatraju da Kosovo treba da pripada desetorici ljudi…“, navodi Trajković u pismu.

On tvrdi da su njegove namere bile dobronamerne i da je želeo da Vučić sasluša njegovo mišljenje o stanju na Kosovu i Metohiji.

Trajković je podsetio Vučića da je i Oliver Ivanović „na vreme ukazivao da stanje na Kosovu i Metohiji nije onako kako ga predstavljaju Vučićevi izabranici“, kao i da je i on (Trajković) više puta o tome govorio.

„Ako Vam je cilj bio da me, čekajući razgovor sa Vama držite van sale u Lapljem Selu kako ne bih bio u situaciji da Vam javno postavim pitanja i iznesem drugačije, realno stanje, niste u pravu. Ja nisam ni u kom slučaju želeo da prisustvujem toj režiranoj predstavi, u kome su nažalost glavni glumci bili nesrećni ljudi“, ocenio je Trajković.

On je upitao Vučića kako je moguće da je tek sinoć saznao o tragediji običnih ljudi, o njihovom siromaštvu, kada već pet godina funkcioniše Kancelarija za Kosovo i Metohiju sa oko 100 ljudi, na čijem je čelu najodgovorniji Marko Đurić, kosovske i srpske lokalna samouprava, institucije Kosova, na čijem čelu su, kako navodi Trajković, Vučićevi ljudi.

„Kada sam se jutros probudio video sam da ste me zvali u 00.03 sati. To isto ste mogli da uradite, Vi ili Vaši saradnici, na vreme i kažete da ćemo se sresti nekom drugom prilikom. Saradnici i prijatelji preneli su mi da ste sinoć kasno izjavili da će te me pozvati na razgovor u Beograd. I ako sam doživeo to što sam doživeo, i ako Vam posle svega baš ne verujem, odazvaću se u svakom trenutku„, poručio je Trajković.

Be the first to comment

Ostavite komentar