OTKRIVAMO: Đilas platio pola miliona evra za internet reklamu!

Dragan Đilas platio malo bogatstvo za agresivnu kampanju na internetu * Đilas bukvalno iskače sa svih strana, ni crtani film ne može da se pogleda bez njega * Bivši lider DS i tajkun Dragan Đilas već je iskeširao pola miliona evra za internet kampanju za predstojeće lokalne izbore u Beogradu

Đilas, koji je juče i zvanično postao kandidat Saše Jankovića, Vuka Jeremića i Velje Ilića za gradonačelnika, ne štedi novac za oglašavanje na društvenim mrežama i sajtovima. Zato i ne čudi što Đilasove reklame poslednjih dana ‘iskaču’ sa svih mogućih sajtova u zemlji i regionu, ali da je bez Đilasa gotovo nemoguće otvoriti stranicu na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu…
Odakle tolika lova?
Agresivnost kampanje i njena cena su misteriozniji ako se zna da Đilas iza sebe nema čak ni stranku preko koje bi mogao da skupi sredstva. Izgleda da Đilas koristi novac koji je nagomilao za vreme upravljanja Beogradom

 

Na svakom koraku

Kako prenose njegovi saradnici, tajkunova ciljna grupa u Beogradu je pre svega mlađa i sredovečna populacija, koja najviše koristi internetu.

Nikakav marketing ne može da sakrije činjenicu da je Đilas zadužio Beograd za 1,2 milijarde evra, a da je danas kandidat lopovsko-tajkunske koalicije ne bi li se opet dočepali narodnih para.

– Stalo mu je da se njegovo ime i lista izreklamiraju upravo među njima i svestan je značaja takve kampanje. Odvojio je budžet od 500.000 evra samo za internet. A to je samo početak… – prenosi naš sagovornik.

 

Predali Đilasovu izbornu listu

Dragan Đilas je juče sa partnerima iz svoje tajkunske koalicije kod notara overio sporazum o saradnji za beogradske izbore. Naziv liste biće „Dragan Đilas – Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“, a podršku Đilasu, kako se i očekivalo, pružiće Pokret slobodnih građana Saše Jankovića, Narodna stranka Vuka Jeremića, „Levica Srbije“ Borka Stefanovića, Nova Srbija Velje Ilića i još nekoliko minornih pokreta.

 

Mario Spasić iz Saveta za monitoring navodi da se s pravom sumnja da Đilas finansira svoju kampanju iz crnih fondova.

– Postoji sumnja da je preko Đilasove kampanje u toku pranje novca tajkuna, stečenog poreskim malverzacijama. Oni hoće da ostvare svoje ciljeve kad Đilas postane gradonačelnik. Podsetimo se samo da je Đilas pod firmom „dnevnog boravka dece“ realizovao gnusni rijaliti-program „Veliki brat“. Taj čovek je na sve spreman – zaključuje Spasić.

Na drugoj strani, stručnjak za internet marketing Dragan Varagić kaže da internet kampanje u Srbiji koštaju sve više.

– I tehnologija i tehnika internet komunikacije je uznapredovala, tako da ozbiljna internet kampanja sada može da se uradi za mnogo manje novca nego pre nekoliko godina, ali to su i dalje ozbiljne pare – ističe Varagić.

Ovako je govorio Velja: Đilas je lopovčina

Lider Nove Srbije Velimir Ilić, koji danas zdušno podržava kandidaturu Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda, pre samo deset godina najstrašnije je izvređao Đilasa. Prenosimo vam transkript razgovora koji je Ilić početkom oktobra 2007. vodio sa Đilasovom sekretaricom, u vreme dok je ovaj bio ministar za Nacionalni investicioni plan.
S: Telefon ministra Đilasa, izvolite.
Ilić: Daj mi tog tvog ministra.
S: Ministar je na sastanku, preneću mu poruku, molim vas kažite ko ga traži.
Ilić: Ma ne foliraj se, kurvetino jedna, ja sam Velja Ilić, daj mi tog lopova.
S: Preneću ministru poruku i, ako je moguće, razgovarajmo pristojnije.
Ilić: Ma, je l’ znaš ti, bre, ko sam ja? Sad ću da ti dođem tu i da te nađem, kurvetino jedna, i da te napušim k… I ne foliraj se nego mi daj tog govnara, znam da je pored tebe, je*em mu mater.
S: Molim vas da budete pristojniji i da ne pretite. Ministar vas je zvao, ali nije mogao da vas dobije. Reći ću mu da vas pozove opet.
Ilić: Ma ne se*i bre, kad me je zvao? Telefon je pored mene sve vreme i niko me nije zvao. Lopovčina, šeta se po odmorima, jurim ga celo leto i ne mogu da ga nađem. Reci mu da će sada naje*ati i da će imati pravi rat sa mnom.
S: Ministar vas je sigurno zvao na službeni broj i na broj 065 *** ****, koji nam je dala B. iz vašeg kabineta.
Ilić: Lažeš, kurvo, niko me nije zvao i reci mu da me zove odmah sada jer ću da mu je*em mater i njemu i tebi što me lažeš!

 

1 Comment

Ostavite komentar