Mišljenovac: Nadničari ubili komšiju iz osvete

Policija je u Petak uhapsila Danijela Stanojevića (33), njegovog strica Dejana Stanojevića (47) i njegovog druga Dejana Stojkovića (20), sva trojica iz Mišljenovca kod Kučeva, zbog sumnje da su 11. oktobra motkom nasmrt pretukli komšiju Sašu Stokića (49)!

Stanojevići su krvnički tukli Sašu u njegovoj kući, dok im je Stojković mobilnim telefonom osvetljavao unutrašnjost prostorije u kojoj nije bilo struje.

Crvi

Stokić je mrtav ležao na krevetu, svuda je bilo krvi, a crvi su mileli po njemu!

Kako smo saznali od izvora iz istrage, Stokić je nekoliko dana pre zločina pretukao Danijelovog oca, pa je on sa stricem rešio da se osveti Saši. Pozvali su i Stojkovića, jer je i on nedavno dobio batine od Stokića.

Meštanin Radiša Stanisavljević kaže da je Saša bio dobar zidar, ali da je imao „tešku narav“.

– Nije prezao da izudara ljude iz čista mira, ili ako ga neko samo popreko pogleda. Stokić je rodom iz Šapina, a u Mišljenovac je došao posle ženidbe, u kuću svoje supruge Dubravke. Saša je, posebno kada se napije, tukao sve redom po kući. Tako je više puta pretukao ženu, tasta, taštu, kao i ženinu babu. Tukao je i sina i ćerku. Dubravka je zbog toga napustila svoju kuću i preselila se u Kučevo, kao i njeni roditelji, a decu su im oduzeli i do punoletstva su živeli u hraniteljskim porodicama – priča Radiša.

Saša je ostao da živi sam u ženinoj kući, gde je pre desetak dana i ubijen. Njegovo telo je tek nakon nekoliko dana pronašao zet, muž njegove sestre od tetke. Video je kroz prozor da Stokić leži na krevetu, svuda je bilo krvi, a crvi su mileli po telu.

Policija je tokom uviđaja pronašla krvavu motku u susednom dvorištu i brzo je rasvetlila zločin i uhapsila napadače.

Sašina bivša žena Dubravka

Dubravka nam je ispričala da je Saša radio kao zidar i čistio je groblje, ali je imao epilepsiju i odao se alkoholu, pa je živeo u teškoj bedi i prljavštini.

– Žao mi ga je, iako sam mnogo propatila zbog njega. On je otac dvoje moje dece i zbog toga sam došla u Miljenovac sa svojim drugim mužem, da zajedno sa decom dostojno sahranimo Sašu – rekla je Dubravka.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Požarevcu, na  predlog zamenika višeg tužioca, odredio je pritvor od 30 dana za Dejana Stanojevića (47), Danijela Stanojevića (33) i Dejana Stojkovića (20), sva trojica iz Mišljenovca, zbog sumnje da su 11. oktobra izvršili teško ubistvo i bezobzirnu osvetu nad Sašom Stokićem (49) iz ovog sela

Njima je određen pritvor zbog težine dela za koje se sumnjiče i kako ne bi uticali na svedoke. Zamenik tužioca doneo je naredbu o pokretanju istrage, u okviru koje će se saslušati svedoci, obaviti veštačenja i analiza obdukcionog nalaza. Takođe, obaviće se i psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog Dejana Stanojevića, jer se radi o osobi sa mentalnim smetnjama. 

Prilikom saslušanja u prisustvu branilaca određenih po službenoj dužnosti, jer su sva trojica siromašni i izdržavali su se nadničenjem, oni su priznali delo za koje se terete. Oni su izrazili kajanje i rekli da nisu imali nameru da ubiju Sašu, već da ga samo pretuku, jer je on to učinio i Danijelovom ocu.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar