Kragujevac: “300 Kragujevčana” organizuje akciju 13. Aprila u “EkoParku”!

Udruženje građana “300 Kragujevčana” organizuje 13. Aprila u kragujevačkom EkoParku jedinstven hepening, u cilju sprečavanja daljeg propadanja ovog popularnog izletišta i zaštite životinja o kojima je grad Kragujevac prestao da brine.

Dugoročni cilj akcije koja će se održati za idući vikend je skretanje pažnje na stanje “Eko parka Ilina Voda” i insistiranje na sistemskom rešenju za egzistenciju parka.

Kratkoročni cilj akcije je detaljno uređenje parka, prikupljanje hrane za životinje, veterinarski pregled životinja, druženje sugrađana, identifikovanje ostalih potreba sugrađana radi kreiranja zajedničkog programa “Život u Kragujevcu”.

Životinjama u Eko parku potrebna je hrana za opstanak, za goli život!

“300 Kragujevčana” moli sugrađane da na događaj ponesu višak hrane, bajat hleb u kesama, a pokrenuće se i akcija prikupljanja kukuruza, pšenice i koncentrata u seoskim sredinama za ishranu preostalih životinja u parku.

PROGRAM

Program manifestacije “Kragujevac se sa prolećem budi” u organizaciji “300 Kragujevčana”

– Okupljanje u Eko parku pre 10 časova, doručak, kafa, druženje
– Smotra pasa – pošto su životinje iz parka odvezene, doći ćemo sa svojim da bismo se prisetili kako je park lep kada u njemu ima životinjskog sveta
– Dečiji kros – muška i ženska konkurencija do 7 godina, od 7 do 11 godina, od 11 do 15 godina. Sva deca dobijaju medalje. Pobednici dobijaju i pehare i sportsku opremu.

Prijave na linku: https://docs.google.com/…/1RPek4jqbm0itAsu69K9zethIV_9…/edit
– Besplatan fitnes trening za sve generacije. Nije potrebna prijava, samo dođite u sportskoj opremi.
– Uređenje parka i sadnja cveća – svi mogu da se uključe u radnu akciju
– Potpisivanje peticije da se za održavanje parka predvide sredstva u budzetu grada. Peticija se predaje Skupštini grada.

Hits: 1

Podeli ovo: