„Dosta je bilo“: Saša Radulović oterao predsednika partije!

Glavni odbor Dosta je bilo (DJB) razrešio je Branislava Mihajlovića funkcije predsednika pokreta, a do izbora novog, sva ovlašćenja predsednika preuzela je zamenica predsednika Branka Stamenković * Smenjeni predsednik prozvao je nedavno Sašu Radulovića zbog zgrtanja stranačkih para, smena je bila očekivana

Navodeći da je Mihajlović naneo „ogromnu štetu“ pokretu jer je napustio postojeći poslanički klub DJB i pristupio novom poslaničkom klubu „Politika mora biti drugačija“ u kojem nisu članovi Dosta je bilo, Glavni odbor je na današnjoj sednici utvrdio da je dosadašnji predsednik takvim postupanjem „doneo korist drugoj političkoj opciji, što po članu 18. Statuta, automatski podrazumeva prestanak članstva i ujedno svih funkcija u DJB“.

„Više od 70 odsto delegata Dosta je bilo odlučilo je da razreši Branislava Mihajlovića sa čela DJB. Nakon niza medijskih nastupa i izjava kojima je u javnosti širio apsolutne neistine o DJB, nazivao članove doslovno ‘šibicarima’ i ‘prevarantima’, članstvo je zahtevalo da se ne čeka Skupština u Nišu zakazana za 17. novembar, već da se organizacija što pre zaštiti od štetnog delovanja Mihajlovića“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će u skladu sa Statutom DJB, izbori za novog predsednika biti održani u roku od 60 dana.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar