DOSIJE GANGULA (2): Šapić maznuo 18 ari zemljišta i ojadio Beograd za debele pare!

Prvi čovek opštine Novi Beograd i bivši funkcioner Demokratske stranke Aleksandar Šapić zvani Gangula iskoristio je svoj uticaj da od Đilasove gradske uprave na poklon dobije 1.884 kvadratna metra zemljišta na atraktivnoj lokaciji u opštini Savski venac i ošteti Grad Beograd za stotine miliona * Ovaj žuti lopov s pedigreom ne sme postati gradonačelnik Beograda, jer bi u tom slučaju opljačkao sve što može i sprečio dalji razvoj prestonice, kažu stanovnici Novog Beograda

BEOGRAD – Funkcioner za primer!
Aleksandar Šapić Gangula, predsednik opštine Novi Beograd i demokrata iskoristio je svoj uticaj da od gradske uprave na poklon dobije bezmalo 1.884 kvadratna metra zemljišta u blizini Autokomande!

Prema rečima sagovornika, Šapić je u Sekretarijatu za imovinsko-pravne poslove izboksovao da mu daju rešenje o redovnoj upotrebi, na osnovu kojeg bi doktor nauka industrijskog menadžmenta spojio pet parcela gradskog zemljišta i dobio imanje veličine manjeg fudbalskog stadiona.

Uradiće konverziju

– Šapić je naumio da na osnovu toga što će legalizovati svoju vilu, koja se nalazi između ulica Dobropoljske i Zvečanske, izvrši konverziju zemljišta, koje bi postalo njegovo, i odmah tom konverzijom obuhvati i pet parcela koje se naslanjaju na njegovu kuću – i tako postane vlasnik impozantnog imanja. On se za to pripremio tako što je dobio rešenje za redovnu upotrebu, na osnovu kojeg bi planskim aktom pet parcela bilo spojeno i dato njemu u vlasništvo – rekao je naš izvor.

Naš sagovornik kaže da je Šapić tada iskoristio svoj uticaj u Demokratskoj stranci i pritisnuo sekretara Petra Živanovića da potpiše rešenje Sekretarijata za imovinsko-pravne poslove Uprave grada Beograda.

– Tim potpisom Šapić je ozakonio potpuno nebulozan potez i pomogao da se Grad ošteti za stotinu miliona dinara, koliko bi moglo da se dobije od zakupa za to zemljište – istakao je izvor.

On dodaje da je suludo spajati to zemljište, umesto da se izvrši preparcelizacija i da se te lokacije ponude na nekoj licitaciji i Grad uzme pare. Prema zvaničnoj tržišnoj vrednosti, zakup zemljišta po kvadratu u delu grada u kom Šapić ima vilu od 170 metara kvadratnih košta bezmalo 83.000 dinara.

Šapić ćuti

– Kad se površina Šapićeve kuće oduzme od ukupne površine pet parcela, koja iznosi 1.884 kvadrata, dobija se 1.714 metara kvadratnih. Kad se ta kvadratura pomnoži sa 83.000 dinara, dobija se 142 miliona dinara. Toliko bi Grad mogao zaraditi kada bi to zemljište ponudio na licitaciji – objasnio je sagovornik.
Šapić nije želeo da odgovara na pitanja novinara.

Ruka ruku mije

Inače, rešenje o legalizaciji, nakon što prođe sve prethodne procedure, završava u rukama tadašnjeg gradonačelnika Beograd Dragana Đilasa.
– On je poslednji u lancu koji treba da potpiše rešenje o legalizaciji i tim svojim parafom ozvaniči vlasništvo nad, u ovom slučaju, imovinom Aleksandra Šapića – naveo je izvor Kurira.

Ne plaća račune za Infostan

Javno komunalno preduzeće „Infostan“ pokrenulo je postupak pred Prvim osnovnim sudom protiv Aleksandra Šapića kako bi od njega naplatilo neplaćene račune.
– Sud je doneo rešenje o izvršenju na pokretnim stvarima zbog duga od 5.172,59 dinara – navodi se na Portalu sudova Srbije. Prema raspoloživim podacima, dug još nije plaćen, pa bi šefu beogradskog odbora DS sudski izvršitelji mogli zakucati na kapiju vile u Ulici Laze Lazarevića u opštini Savski venac.

Šapić uzurpirao čitavu ulicu

Predsednik opštine Novi Beograd i šef beogradskog odbora Demokratske stranke Aleksandar Šapić je, kako je Kurir objavio, praktično prisvojio gotovo celu Ulicu Laze Lazarević u opštini Savski venac kako bi proširio svoje ionako već ogromno dvorište.

(nastaviće se…)

Be the first to comment

Ostavite komentar