Dačić: Nećemo sa radikalima na izbore u Beogradu!

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da je Glavni odbor te stranke doneo odluku da postoje dve opcije za nastup na beogradskim izborima – ili da se ide u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, ili da socijalisti nastupe samostalno * Koalicija sa radikalima nije opcija za Beograd, kaže Dačić * Pokušali su da nas unište i otpišu, ali ne samo da smo vaskrsli, nego nisu uspele da nas unište NATO bombe. Pogledajte gde sam ja, a gde su oni koji nas kritikuju

Dačić je uoči izborne konferencije foruma žena SPS-a Beograda, podsetio da su socjalisti na prošlim izborima u glavnom gradu ostvarili dobar rezultat, i da su tada osvojili 11 odsto glasova.

U slučaju samostalnog nastupa na predstojećim izborima, kandidat SPS-a za gradonačelnika biće Aleksandar Antić, precizirao je lider socijalista.

Na pitanje da li razmišljaju o koaliciji sa radikalima u Beogradu, Dačić je podsetio da su SPS i SRS zajedno nastupali na lokalnim izborima u Mionici, ali da to nije bila opcija za Beograd.

Kaže da je takva koalicija od strane opozicionih politčara oštro kritikovana, kao da se stvari vraćaju na crveno-crnu koaliciju, ali da on nema problem sa tim.

“Ništa nas ne sme iznenaditi. Kao socijaliste pokušali su da nas unište i otpišu, ali ne samo da smo vaskrsli, nego nisu uspele da nas unište NATO bombe. Pogledajte gde sam ja, a gde su oni koji nas kritikuju”, poručio je Dačić.

Kaže i da ne veruje da će SNS promeniti svoju odluku o tome da ne bude vanrednih parlamentarnih izbora, iako ih on lično priželjkuje.

„Zato što smo stalno suočeni sa pričama da će vlast da padne i da će doći nove snage na vlast, iako mi znamo da to nisu nove snage. Ako se želi ozbiljna politička borba onda su izbori prava stvar”, naveo je Dačić.

Be the first to comment

Ostavite komentar