Bliži se kraj istrage ubistva pevačice u Borči!

Više javno tužilaštvo završilo je prikupljanje dokaza u slučaju ubistva pevačice Jelene Krsmanović (33), pa će istraga uskoro biti okončana optužnicom protiv njenog supruga Zorana

Nakon što je završeno psihološko veštačenje supruga pevačice, očekuje se da uskoro stignu i rezultati veštačenja mobilnih telefona.

Nakon toga Više tužilaštvo može da podigne optužnicu, a to najkasnije mora da učini do 10. marta kada se navršava šest meseci kako je Zoran Marjanović u pritvoru.

Istraga je tajna i u ovom trenutku nije moguće predvideti šta će se naći u optužnici. Ipak, saznanja ukazuju da se ključni dokazi koji Zorana terete za svirepo ubistvo odnose na forenzičke tragove.

Naime, novosadski forenzički centar je u septembru tužilaštvu prezentovao dokaze koji se odnose na blato zatečeno na odeći Zorana Marjanovića, koje se poklapa s onim nađenim na telu njegove supruge i na mestu gde je u kanalu nađeno telo žrtve. Jelenine DNK čestice nađene su na Zoranovoj odeći.

U tužilaštvu je saslušan veliki broj svedoka.

Veštačenje telefona, kako navodi izvor, može da reši jedno od ključnih pitanja u slučaju misterioznog ubistva: gde su u trenutku Jelenine smrti bili članovi porodice Marjanović.

– Tužilac je naložio da se uradi prostorno i vremensko veštačenje mobilnih telefona i poziva Zorana, njegovog oca Vladimira, brata Miloša, ali i nastradale pevačice. Rezultati veštačenja ukazaće na to gde se ko od njih nalazio u trenutku Jeleninog nestanka, kada je Zoran pozvao porodicu da javi da mu je žena nestala, ko je sve i kada zvao ubijenu pevačicu pošto je Zoran, navodno, primetio da je nema – kaže izvor.

Prema njegovim rečima, gotovo je izvesno da će do marta, kada ističe šestomesečna tužilačka istraga, biti podignuta optužnica.

– Ako dođe do toga, Zoranu će suditi za teško ubistvo, a kazna koja je je zaprećena je od 10 do 40 godina zatvora – navodi naš sagovornik.

17 meseci istrage

Pevačica Jelena Krsmanović (33), prema zvaničnoj verziji, ubijena je 2. aprila 2016. između 16.47 i 17.20 sati, sat vremena pošto se navodno odvojila od supruga i ćerkice Jane (5). Monstruozno ubistvo dogodilo se na svega 550 metara od mesta gde su, prema verziji njenog muža, on i ćerkica stajali, u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči.

Pevačicin nestanak prijavljen je tek nekoliko sati pošto je Marjanović primetio da je nema, a njeno telo pronađeno je sutradan, posle 20 sati potrage. Nakon opsežne policijske istrage (duge čak 17 meseci) kao glavni osumnjičeni za ubistvo uhapšen je Zoran Marjanović.

Be the first to comment

Ostavite komentar