BEOGRAD: SRBIJA SE DANAS OPRAŠTA OD OLIVERA IVANOVIĆA!

Porodica, prijatelji, građani Srbije, oprostiće se danas od Olivera Ivanovića, predsednika Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ i jednog od najznačajnijih lidera Srba sa Kosova i Metohije * Danas će u 12.30 biti sahranjen u Beogradu u Aleji zaslužnih građana

Ubijen je pre dva dana, sa šest hitaca, ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici koju nije želeo da napusti ni zbog pretnji njemu i njegovoj porodici, ni zbog paljenja vozila, hapšenja, suđenja i trogodišnjeg zatvora.

Oliver Ivanović biće sahranjen u 12.30 na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana. Opelo u crkvi Svetog Nikole u 12.00 držaće vladika raško-prizrenski Teodosije, a pre toga i parastos u crkvi Svetog Marka u Beogradu. Sahrani će prosustvovati i patrijarh Irinej.

Juče se od Olivera Ivanovića oprostilo hiljade njegovih sugrađana, ali i Srba sa celog KiM i iz centralne Srbije.

U nepreglednoj povorci kakvu Mitrovčani ne pamte su, osim porodice, prijatelja i saradnika bili ljudi iz javnog, političkog, kulturnog života, strani ambasadori.

Ispratili su ga do izlaza iz grada, a potom su posmrtni ostaci prevezeni u Beograd u pratnji porodice.

Porodica Olivera Ivanovića biće na groblju od 10.00 i primati saučešće.

S obzirom na jučerašnju sliku iz Mitrovice, na Novom groblju se očekuje hiljade građana, a mnogi su jutros krenuli sa Kosova i Metohije da odaju počast čoveku, koji je kako su govorili prethodnih dana, uvek bio uz njih.

Čula se i jedinstvena ocena da je smrt jednog od lidera kosovskih Srba nemerljiv gubitak, ne samo za njegove najbliže već za celu Srbiju.

Biće upamćen i kao čovek koji nije želeo da napusti Kosovo i Metohiju ni po koju cenu, i zato je mnoge iznenadila vest da će biti sahranjen u Beogradu.

Tu odluku donela je porodica koja više neće živeti u Kosovskoj Mitrovici.

Predsednik Aleksandar Vučić je nakon sednice Saveza za nacionalnu bezbednost održanoj nakon ubistva rekao da Srbija zahteva da učestvuje u istrazi ubistva, a to je sinoć preneo i Hašimu Tačiju u telefonskom razgovoru.

Be the first to comment

Ostavite komentar