300 Kragujevčana: Nova politička opcija u gradu na Lepenici

Posle promocije u Hotelu „Kragujevac“ jasno je da će u Kragujevcu u narednom periodu delovati još jedna politička opcija koja ima nameru da posle narednih lokalnih izbora u gradu na Lepenici zauzme svoje mesto na političkoj sceni a verovatno i da bude dobar deo buduće gradske vlasti.

Prema onome što je na promociji rečeno i viđeno, opredeljenje ove opcije su uglavnom lokalne teme.

[the_ad id=“49848″]

„Naša dela, naše akcije okupile su veliki broj ljudi, dobili smo veliku podršku… Ovoliko interesovanje za konvenciju govori da znamo šta radimo i da ste vi to prepoznali. Ova ekipa je najčudnija politička grupacija u Srbiji. Ovi momci i devojke školovani su u ozbiljnim školama. Njihove diplome su prave i zarađene isključivo znanjem.“ istakao je Dušan Zeka Aleksić, donedavni visoki funkcioner Zajedno za Šumadiju, partije koja je prethodno bila deo Ujedinjenih regiona Srbije zloglasnog Mlađana Dinkića, a još ranije Srpskog pokreta obnove poznatog hercegovačkog pisca i političara Vuka Draškovića.

Nema nikakve dileme da će organizacija „300 Kragujevčana“ imati svoje pristalice u prvoj prestonici Srbije a većina ozbiljnih analitičara smatra da ova politička grupacija može da računa na najmanje 20% glasova na lokalu.

Iako u centru Šumadije trenutno egzistira nekoliko partija koje se legitimišu u javnosti kao regionalističke, sasvim je izvesno da pokret 300 Kragujevčana već ima svoje pouzdano biračko telo, koje je prepoznalo jasno distanciranje od kompomitovanih i davno dezavuisanih političara čije su malverzacije i mahinacije dovele Kragujevac do prosjačkog štapa.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar